Hoppa till innehåll

Nyheter

Rabee, 24, är först att flytta in i modulhusen…

Rabee, 24, är först att flytta in i modulhusen: ’Nu sover jag på nätterna’

Debatten om modulhusen har varit hätsk. Nu står de första lägenheterna på plats i Fagersjö. 24-årige Rabee Alrihawi från Syrien är den första som flyttat in.

Jag kom till Sverige i augusti 2015. Innan jag flyttade hit bodde jag på ett boende i Avesta, men jag mår mycket bättre här. Jag bor själv och det är inte så mycket folk här som skriker så att man vaknar på kvällen. Nu sover jag på nätterna, inte som i början när jag inte sov så bra. Det är stor skillnad. Här kan jag plugga och läsa svenska på rummet också. (…)

Varje morgon när jag vaknar går jag ut och joggar lite, och så har jag träffat nya människor i Farsta centrum och lärt känna dem lite. Men det ska bli kul när mer folk börjar flytta in här också, så vi kan hitta på saker tillsammans.”

Läs hela artikeln HÄR.